De producten onder de merknaam NYLO zijn in de jaren 70 van de vorige eeuw ontstaan uit een steeds verder toenemende vraag vanuit de melkindustrie naar zeer sterke en goed reinigbare coatings. Met name bij de productie van kaas op een meer grootschalig niveau werd bij de vele, toen nog zelfstandige melkfabrieken, overgestapt op grote betonnen bassins waarin de kazen, drijvend in pekelwater, werden geconserveerd. Deze betonnen bakken moesten wel worden voorzien van een beschermende coatinglaag die niet alleen sterk genoeg was om het pekelwater te weerstaan maar ook nog eens een zo gesloten mogelijk oppervlak diende te creëren zodat bacteriën en andere schadelijke organismen geen voedingsbodem konden vinden in deze coating.

Piet Koopmans, 4e generatie eigenaar/directeur van Koopmans Lakfabrieken, was naast directeur ook een bevlogen chemicus. Hij ontwikkelde een oplosmiddelvrije epoxycoating die aan de eisen van de melkindustrie kon voldoen en daarnaast ook nog eens volkomen veilig was bij contact met de melk of kaasproducten. Onder de productnaam Nylo Coating Thix werd deze coating ingezet als dé oplossing voor afwerking van pekelbasins, een oplossing die heden ten dage nog altijd wereldwijd wordt toegepast in de kaasindustrie.

Eind jaren '90 van de vorige eeuw komt de Koopmansfabriek, na overlijden van eigenaar/directeur Piet Koopmans, in handen van Nelf Lakfabrieken BV. Onder de vleugels van Nelf wordt het Nylo-assortiment verder uitgebouwd en breed ingezet in onder andere de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast worden de Nyloproducten steeds vaker ingezet als probleemoplosser binnen de gezondheidsindustrie, natte ruimten zoals zwembaden, bij zwaar belaste antislip oplossingen en binnen industriële omgevingen waar een hoge mechanische sterkte of chemische belastbaarheid vereist is.

(c) Nylo Coatings alle rechten voorbehouden 2022