Ruim 50 jaar marktleider in beschermende coatings

In omgevingen waar het uiterste wordt verlangd van een coating qua belastinggraad, de hoogste reinigbaarheidsklasse en duurzaamheid biedt Nylo al ruim 50 jaar dé oplossing. Met een zeer sterke naadloze en verdichte wand- en vloerafwerking op o.a. beton, tegelwerk en staal kunnen chemicaliën en urine en mestzuren op geen enkele manier tot de ondergrond doordringen. Eenmaal droog laat het Nylo Coating systeem geen diergevaarlijke residuen vrij waardoor het contact met de coating 100% (dier)veilig is.

Belang van hygiënische omgeving voor dierenwelzijn en milieu

Binnen de veeteelt spelen veiligheid, oppervlaktedichtheid en een optimale reinigbaarheid een cruciale rol om de ontwikkeling en verspreiding van ziekteverwekkers tegen te gaan. Bacteriën, ziektekiemen, schimmels en/of ongedierte kunnen zich nestelen en uitbreiden op ondergronden of in kieren die moeilijk bereikbaar zijn. Het reinigen van dergelijke ondergronden is veelal ingewikkeld, waardoor de omgeving nooit helemaal vrij is van ongewenste voedingsbodems en/of micro-organismen.

Nylo biedt bescherming zonder schadelijke biociden

De hygiënecoatings van Nylo Food & Protective Coatings BV zijn biocidevrij en speciaal ontwikkeld om de aanhechting van vuil tegen te gaan waarin bacteriën, schimmels etc. zich kunnen nestelen en ontwikkelen. De hoge mate van bescherming vindt haar kracht in het zeer sterk verdichte oppervlak waardoor vuil als voedingsbodem voor micro-organismen zich vrijwel niet aan de ondergrond kan hechten. Anti-bacteriële coatings bevatten biociden, wat naast de voordelen ook risico’s met zich meebrengt voor mensen en milieu. De coatings van Nylo vormen geen direct of indirect gevaar voor de volksgezondheid en het dierenwelzijn.

Unieke, bewezen en veilige coatings

De hoogwaardige Nylo coatings zijn in alle opzichten uniek en worden mede daardoor al decennia lang door gerenommeerde binnen- en buitenlandse fabrikanten voorgeschreven in de zorg- en foodsector en de zuivel-, babypoeder- en vleesverwerkende industrieën. De sterke combinatie van oppervlaktedichtheid, duurzame slijtvastheid, zeer hoge reinigbaarheid en bestendigheid tegen chemicaliën gecombineerd met een vrijwel reukloze applicatie maakt de Nylo producten bij uitstek geschikt voor hygiëne- en diergevoelige omgevingen o.a. veestallen, melkputten en mestkelders. De betreffende producten zijn voorzien van internationaal erkende keurmerken waaronder NSF/FDA en één van de strengste autoriteiten op dit gebied, TRISKELION (TNO). De producten van Nylo zijn watergedragen en/of oplosmiddelvrij.

Alle voordelen op een rij

  • Geproduceerd op wind- en zonne-energie
  • Watergedragen of oplosmiddel vrij
  • Geen geur of smaak afgifte
  • Gecertificeerde systemen
  • Diverse oplossingen voor Agrarische omgevingen
  • 10 jaar garantie mogelijk

Meer informatie

Onze producten

je hebt nog geen producten geselecteerd
(c) Nylo Coatings alle rechten voorbehouden 2024