Door de voortdurend stijgende energieprijzen zijn veel zwembadexploitanten de laatste jaren in financieel zwaar weer terechtgekomen en kon men maar moeilijk het hoofd boven water houden. Dit leidt vaak tot noodgedwongen kostenbesparingen op andere gebieden, zoals het periodieke onderhoud van en rondom de baden. Wanneer er uiteindelijk toch noodzakelijk onderhoud nodig is, kiest men logischerwijs voor een zo duurzaam mogelijk coatingsysteem om de komende jaren vrij van onderhoud te zijn. Nylo Food & Protective Coatings BV begrijpt dit als geen ander en biedt een uniek concept met gegarandeerde duurzaamheid. We hebben een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd als het gaat om het ontwikkelen van hoogwaardige coatingsystemen.

Nylo stond al in het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw aan de wieg van een geheel nieuwe ontwikkeling op het gebied van oppervlaktedichte coatings, min of meer uit nood geboren door een toenemende vraag vanuit de melk- en kaasverwerkende industrie. Door de verscherpte wet- en regelgeving op het gebied van oppervlaktedichtheid, reinigbaarheid en het tegengaan van de groei van micro-organismen en de daaruit voortvloeiende bacteriële infecties, werden coatings ontwikkeld. Deze coatings konden tijdens het productieproces van levensmiddelen rechtstreeks op geglazuurde hardgebakken tegels en voegen worden aangebracht. Bij een trekproef op de gecoate tegel brak de zwakste schakel, namelijk de tegel zelf.

Nylo werd door deze ontwikkeling een pionier op het gebied van coatings die volledig aansloten bij de HACCP-regelgeving. De coatings konden voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en waren zo sterk dat zelfs het pekel van de kaasbakken geen invloed had op de duurzaamheid. Hierdoor kon een pekelbassin, behandeld met het Nylo Coating-systeem, gemakkelijk enkele decennia meegaan. Voor de kaasfabrikanten betekende dit uitgesteld onderhoud, wat een enorme kostenbesparing met zich meebracht. Dit resulteerde in een exponentiële groei van de vraag naar Nylo Coatings, zowel binnen als buiten Nederland. Dit vormt de basis voor het huidige uitgebreide productenpakket, waaronder ook de zwembadcoatings vallen.

Binnen de zwembadbranche heeft Nylo door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd vanwege de buitengewone duurzaamheid van haar coatings. Met meer dan een halve eeuw aan ervaring op het gebied van coatings, heeft Nylo haar expertise ruimschoots bewezen. De Nylo Coatings zijn binnen de zwembadwereld dan ook een vanzelfsprekende keuze geworden vanwege de aanzienlijke kostenbesparingen die ze met zich meebrengen.

We hebben als producent zoveel vertrouwen in onze zwembadcoatings dat we als enige coatingproducent in Nederland een garantie durven te geven van maar liefst 5 jaar! Met een zwembadcoatingsysteem van Nylo ben je dan ook de komende jaren gegarandeerd verzekerd van kwaliteit!

Een aantal projecten met onze zwembadcoatings
(c) Nylo Coatings alle rechten voorbehouden 2024